Hovedseksjon

Natteravnene

logo

Her er litt informasjon om vakten - om du er usikker eller ny i gamet, ber vi deg lese hele dette informasjonsskrivet. Ta kontakt med FAU-representant for klassen hvis du har spørsmål!

 

OPPMØTETID OG STED

OBS! Endring fra tidligere år!! Dere trenger nøkkel til hengelås til hageboden.

Fredagsravnene må hente nøkkel på kontoret på skolen i forkant av «ravningen» (tips – få hjelp til dette av en av elevene). Husk å avtale hand-over av nøkkel med de som skal «ravne» på lørdag.

 

NØKKEL MÅ LEVERES TILBAKE TIL SKOLEN PÅFØLGENDE MANDAG

 

- Møt opp på Bjørnsletta skole kl. 21.00 ved inngjerdet skolegård på skolen mot Skogfaret.

- Natteravnsutstyret ligger i hageboden (hengelås med nøkkel)

- Det er ønskelig at man ravner frem til siste t-bane/buss har gått, til ca kl 00:30

- Erfaring tilsier at det skjer lite den første timen, så gruppen kan også gjerne avtale senere oppstart og heller gå lenger utover natten, f.eks kl 22:00-01:00

 

NB. Er du syk eller må melde forfall er du selv ansvarlig for å bytte vakt. Viktig at du også informerer de andre i gruppen om hvem som stiller i stedet for deg.

 

RAVNEOMRÅDE

Ungdomsskolene ravner i ulike områder, Bjørnsletta skoles sone er fra skolen mot Ullernbanen, begge sider av Vækerøveien inkl. Sletta, Lysejordet skole og Røa idrettsplass, Ullerntoppen, evt. Røa sentrum. T-banen (linje 2 og 3 til Majorstua) og buss 42 inngår i ravneområdet. Er det kaldt eller dårlig vær oppholder ofte ungdommene seg på bane eller buss. Legg gjerne turen innom CC Vest/ McDonalds også, dette etter tips/ oppfordring fra Natteravnene på Øraker.

 

Natteravner reiser gratis på kollektivtransport når vi har på de gule vestene.

 

HUSK

- Gode sko, klær etter vær, mobiltelefon og kanskje kaffe på termos?

- Vi har ingen politimyndighet og skal IKKE gripe inn hvis det oppstår situasjoner. Hvis noe skjer – ring politiet (kontakt fører eller ring Sporveien på 95 25 80 00 om dere er på t-banen).

- Noter viktige tlf.nr (se nederst)

- Utveksle hverandres mobilnummer dersom gruppen deler seg opp i mindre grupper

 

Send gjerne noen setninger om kveldens ravning til FAU (BJS-FAU-leder@osloskolen.no / bjs-fau-nestleder@osloskolen.no)  

 

GENERELT OM NATTERAVNING

Natteravnens oppgave er å være synlig og tilgjengelig, og ordningen er bygget på idéen om at dette i seg selv virker dempende på vold og skadeverk. Vi jobber altså forebyggende for ungdommene våre. Natteravningen vår er organisert under Natteravn-paraplyen, se www.natteravnene.no.

 

Natteravning er til barnas beste, og det er viktig at alle møter opp. Ved å gå natteravning gir vi barna en trygg ramme rundt arrangementene de er med på, og du får et godt innblikk i deres nettverk. Sosialt er det også.

 

Vi ravner fra kl 21 - ca 24.00 hver fredag og lørdag fra etter påske til Halloween-helgen, unntatt i skolens ferier. Helgene fordeles på foresatte på 8.-10.trinn og 9. trinn er til enhver tid ansvarlig for koordineringen og samarbeidet med bydelen og de andre ungdomsskolene. Bydelene har også utekontakter på vakt enkelte helger.

 

Ruten man går og oppmøtetid kan variere med årstid, været og evt. tips om hvor ungdommen oppholder seg. Natteravnskomitéen vil gi beskjed ved endring av oppmøtetid og etter beste evne dele viktig informasjon. 

 

Det er ikke bortkastet å gå natteravning selv om det ikke skjer så mye på din vakt. Det kan være et tegn på at natteravning virker forebyggende og har effekt! Vi har dessverre nok av eksempler på det motsatte – og du ønsker ikke å være den neste som oppdager at du ikke visste hva sønn eller datter drev med.

 

 

VIKTIGE TELEFONNUMMERE

 

Politiet – hovednummer: 02800

Politiet – nødnummer: 112. Bruk dette ved en nødsituasjon.

Politiet – direktenummer til mobil patrulje i vårt område: 400 23 044. 

NB! Direktenummeret besvares når patruljen er bemannet, men det er ikke alltid. Om patruljen opptatt med et oppdrag blir telefonen nedprioritert. Bruk derfor helst 02800 (112 i nødssituasjoner)

Sporveien  – ved alvorlige hendelser på t-bane/ trikk eller holdeplasser

T-banen 95 25 80 00

Blå-trikken 22 79 76 70

 

 

TIPS:

Sjekk gjerne https://www.facebook.com/MajorstuenPolitistasjon for info fra politiet om arrangementer som planlegges eller annet som er i gjære. Det kan også være hensiktsmessig å inkludere noen turer ned til Majorstua med buss/bane. I den kaldere tiden er det ofte «fest» på t-banen. Vær også oppmerksom på de to siste avgangene med 42-bussen og linje 2 og 3, der er det nesten alltid mange ungdommer.

 

I perioden mai-august er det lurt å gå innom Sletta/lavvoen ved Lysakerelven, i alle fall når været er godt. Et annet tips er å sjekke el-sparkesykkel apper og gå til steder der det er mange av dem.Hvis dere ser store ansamlinger av ungdom på vei til samme sted (for eksempel fra T banen), kan det dreie seg om en hjemme-alene-fest. Eks. på mulig rute: t-bane fra Åsjordet til Majorstua, t-bane til Røa, dele gruppen i to og ravne på hver sitt område av Vækerøveien tilbake til Bjørnsletta skole. Evt. legge inn tur med 42-bussen.