Rapport fra Storebjørn i høstferien 2018

Barna på Storebjørn på AKS liker å lage byggverk.

På mandag...
var vi på Tøyen. Vi spiste inne i Botanisk hage, var og så på dyr og dinosaur-skjeletter på Naturhistorisk museum, og vi gikk til Vikingbåten i Botanisk hage.


På tirsdag...
lagde vi eplechips; de ble kjempegode!


På onsdag...
var vi på Geitmyra matkultursenter for barn. Vi lagde knekkebrød fra bunnen, og alle barna fikk smake på kornet vi brukte. Vi lagde også smør fra salt og fløte, og fiskesuppe med blåskjell og flatfisk. Barna fikk hjelp til å sløye fisken, men utover det gjorde de det meste selv. Ingen av barna trengte egen matpakke, for fiskesuppen ble supergod, og nesten alle smakte på blåskjellene. Vi spiste så mye at de måtte finne frem knekkebrød fra dagen før!
Etterpå gikk vi til Geitmyra sin grønnsakshage, hvor alle barna fikk dra opp tre rotfrukter. Det var gulrøtter i alle farger!


På torsdag...
var vi ute og presset blader. Det var veldig mange steiner som måtte til, men det ble noen meget spennende resultater.


På fredag...
dro vi til Bygdøy. Vi var på vikingmuseet hvor ting var veldig gamle, og barna så på en kortfilm om vikingtiden. Det var veldig spennende, og flere av barna kunne gjerne vært der lengre. Vi spiste mat på gresset ute bak vikingmuseet, selv om det blåste litt. Etterpå tok vi bussen til Frammuseet. Der fikk barna prøve å gå på jakt meg gevær, slepe tunge sleder gjennom snøen, og alle barna fikk et kart for å lete rundt etter spennende ting og utstillinger. Vi kommer gjerne tilbake (selv om utstillingen om Kaptein Scott og hans menn som frøs i hjel var littebitt skummel)


Vi har hatt en kjempefin uke!

 

Tekst og bilder Øistein Erikson, Storebjørn på AKS (3.-4.trinn)

Fisken ligger klar til å bli fiskesuppe!
Storebjørn lager i stand fiskesuppe i høstferien 2018.