Læringsrik mat på AKS

En klump med smør på en tallerken med smørekniv

Kurset fokuserer på matglede, på matkunnskaper og på språkkunnskaper. Det er et praktiskrettet kurs som kan brukes som verktøy for språkutvikling og begrepstrening, samt for praktisk matematikk.

Siste kursdagen kom kursholder på besøk til AKS på Bjørnsletta skole. På menyen stod det en veldig god gulrotsuppe med tilbehør av scones og hjemmelaget smør. Elevene ristet brødmaten og smurte på. Det var noen heldige elever fra både 3. og 4.trinn som fikk muligheten til dette. 

Opplegget var veldig trivelig for alle involverte. Elevene uttrykte dessuten stor glede over mataktivitetene, og det var populært å få se prosessen med å gjøre om fløte til smør.

Barna på AKS haker opp løk til gulrotsuppe.
Barna på AKS skjærer gulrøttene i biter for å lage gulrotsuppe.
Barna på AKS servere nybakte scones, nykjernet smør og fersk gulrotsuppe.